Zorg jij goed voor je lijf?

Wil jij een drastische verandering maken in je sport -en eetpatroon, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je bezig met afvallen en vliegen alle dieetplannen en fatburners   je om de oren, zonder te weten waar je nu moet beginnen; wat goed voor je is en waar je van weg moet blijven? Of wil je juist meer spiermassa kweken en nu meteen proteine kopen bij HON? Wat jouw sport -en dieetwensen ook zijn, je bent hier aan het juiste adres. Laten we kijken naar jouw reis met je lichaam, beweging en voeding. Let’s go!

Jouw lijf

Voordat je dat proteine kopen bij HON in gang zet, en voordat je die fatburners wel of niet bestelt, voordat je überhaupt ook maar één voet binnen de sportschool zet, is er een ontzettend belangrijk proces wat je eerst moet doorlopen; waar je in ieder geval aan moet beginnen. Of je nu wil afvallen, meer spiermassa wil kweken of enkel fitter wil worden en lekker in je vel wil zitten; er is één ding wat al die processen met elkaar gemeen hebben én nodig hebben om succesvol te worden. Dat ding? Zelfvertrouwen, natuurlijk. In dit geval niet eens op de manier van geloven dat je iets kan—al helpt dat ook—maar zelfvertrouwen in en liefde voor je lichaam in alle vormen; je lichaam zoals het nu is. Wanneer je motivatie om meer te gaan sporten en anders te gaan eten komt vanuit een liefde voor je lichaam en een wens om er beter voor te zorgen komt, is het goed; wanneer je onzeker bent over je lichaam en/of het niet mooi vindt en het hierom wil veranderen, ga je een frustrerend proces tegemoet. Eerst houden van je lichaam zoals het nu is, en dan er nog beter voor zorgen vanuit diezelfde liefde. Dat kan jij!

Behoeftewerk

Hierna is het opnieuw een kwestie van goed naar je lichaam luisteren. Wat gek; zoveel met je lichaam bezig moeten zijn als je er beter voor wil zorgen, en wat goed! Een gezond eetpatroon, bijvoorbeeld, begint met gezond eten, maar vooral ook met genoeg eten. Luister naar de honger in je lijf; afvallen gaat niet om minder eten, maar om goed eten. Ook bij sport is iedereen anders; andere workouts werken beter voor andere lichamen. Dat is nu eenmaal zo!

Leer je lijf kennen; dat is het beste advies voor elke verandering in sport -en eetritme. Ook jij kan dat!